"Spašavanje" sove ušare Bubo bubo

Sove se, kao predatori, nalaze na samom vrhu hranidbenih piramida i osjetljive su na promjene u staništu, te su od posebnog značaja kao indikatori stabilnosti kopnenih (otočnih) ekosistema. To se osobito odnosi na ušaru Bubo Bubo, koja je krupna ptica a danas je u većem dijelu Europe rijetka i ugrožena vrsta. U Hrvatskoj još je uvijek relativno brojna samo u primorju.

Opširnije...

Obavijest o produženju roka važenja ribolovnih dozvola

Sukladno Uputi Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH od dana 25.05.2015., Klasa: 612-07/15-01/10, URBROJ: 517-07-2-1-1-15-4 obavještavamo sve nositelje kako do dana 31.12.2015. produžuje se rok do kojeg vrijede sve izdane ribolovne dozvole u svezi tradicijskog ribolova unutar Nacionalnog parka Kornata.

Opširnije...

Proslavom obilježena 35. obljetnica osnutka JU NP Kornati

Dana 12. i 13. kolovoza Javna ustanova Nacionalni park Kornati proslavila je 35. obljetnicu osnutka Nacionalnog parka Kornati. Proslava je započela 12. kolovoza u ranim jutarnjim satima radnim izletom Louxembourg funn brass orchestra kornatskim arhipelagom gdje su razveselili posjetitelje Nacionalnog parka Kornati svirajući po uvalama i tako uvodeći slavljeničku atmosferu među posjetitelje.

Opširnije...