Obavijest - dozvole za tradicijski ribolov

Obavještavamo sve zainteresirane kako nismo više u zakonskoj mogućnosti izdavati privremene dozvole za tradicijski ribolov unutar Nacionalnog parka Kornati, jer dosadašnji Pravilnik o unutarnjem redu u Nacionalnom parku Kornati (NN 141/10, 53/11) temeljem kojeg su izdavane tradicijske dozvole, nije usklađen sa novim pozitivnim odredbama Zakona o morskom ribarstvu (NN 81/13, 14/14, 152/14) i Zakona o zaštiti prirode (NN 80/13).

Opširnije...

NP Kornati na Božićnom sajmu u Slovenskoj Bistrici

Nacionalni park Kornati, zajedno s Turističkom zajednicom općine Murter – Kornati i Poljoprivrednom zadrugom Kornati, predstavio se u Slovenskoj Bistrici na Božićnom sajmu koji se održavao 18. i 19. prosinca. Djelatnici parka su informirali posjetitelje o parku, atrakcijama, kulturnoj baštini i tradicijskim vrijednostima.

Opširnije...

Dodjela prestižnog certifikata za održivi turizam JU NP Kornati

Dana 7. prosinca 2015. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Javnoj ustanovi Nacionalni park Kornati službeno je dodijeljen Europski certifikat za održivi turizam (European Charter for Sustainable Tourism). Na toj je prigodi, osim Javne ustanove Nacionalni park Kornati, Certifikatom nagrađeno još 18 zaštićenih područja diljem Europe.

Opširnije...