POLJSKO-HRVATSKA KONFERENCIJA NACIONALNIH PARKOVA

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike i hrvatskih nacionalnih parkova predvođeni pomoćnikom ministra g. Igorom Kreitmeyerom, sudjelovali su na poljsko-hrvatskoj konferenciji „Razvoj poljskih nacionalnih parkova u povodu desete obljetnice pridruživanja Poljske Europskoj uniji – mogućnosti za primjenu u nacionalnim parkovima Republike Hrvatske“ u Nacionalnom parku Tatra u Zakopanama u Poljskoj od 24. do 25. travnja 2017.

Opširnije...

Predstavljanje rezultata Istraživanja strukture i stavova posjetitelja NP Kornati II

U doba brzih tržišnih promjena i jake konkurencije među turističkim destinacijama, snaga informacije i sposobnost njenog transformiranja u znanje o tržištu postaje ključnom konkurentskom prednošću. Kako bi se dobili pouzdani pokazatelji o posjetiteljima NP Kornati i omogućilo stjecanje tog znanja, istraživački tim Veleučilišta u Šibeniku, u suradnji s JU NP Kornati, 2015. godine započeo provođenje kontinuiranog istraživanja strukture i stavova posjetitelja NP Kornati, a nastavio i 2016. godine.

Opširnije...

Mobilna aplikacija Parkovi Hrvatske

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i UNDP-ev projekt PARCS 16.3.2017. su u Parku prirode Medvednica predstavili novu mobilnu aplikaciju Parkovi Hrvatske. Riječ je o službenom mobilnom vodiču kroz 8 nacionalnih i 11 parkova prirode, koji korisnicima i posjetiteljima omogućava lakše snalaženje u parkovima te pruža poboljšan doživljaj posjeta. Riječ je o prvoj aplikaciji u Hrvatskoj koja koristi bluetooth tehnologiju na otvorenim prostorima te putem gotovo 400 beacon prijenosnika posjetiteljima omogućava unaprijeđen boravak u parkovima.

Opširnije...

Parkovi Hrvatske na sajmu Place2Go

Posjetitelji međunarodnog sajma turizma Place2Go, koji će se održati od 17. do 19. ožujka u Areni Zagreb, i ove će godine moći uživati u ljepotama hrvatskih zaštićenih područja. Na interaktivnom štandu brenda Parkovi Hrvatske 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode predstavit će svoje vrijednosti, programe i atrakcije, a njihovi djelatnici posjetitelje će podsjetiti na važnost očuvanja prirode.

Opširnije...