Razvijena metodologija za praćenje ekološkog otiska turizma na Sredozemlju

Zahvaljujući projektu DestiMED, Nacionalni park Kornati i Park prirode Lastovsko otočje mogli su mjeriti ekološki otisak njihove turističke ponude, a to je sada na raspolaganju i ostalim našim zaštićenim područjima. Hrana se ispostavlja najvećim izazovom ekološkog utjecaja posjetitelja na samo zaštićeno područje. 

  • rsz_slika_1
  • rsz_slika_2

Read more ...

Akcija "No more plastic"

Od 15. do 18. kolovoza 2019. udruga za zaštitu mora „More bez plastike“ održala je akciju „No more plastic“ u Nacionalnom parku Kornati. Otpad se skupljao na dvije lokacije, na Tovarnjaku i u Šipnatama. Skupljeno je 145 kg plastike, između toga izdvojeno je čak 150 upaljača i 3,3 kilograma čepova od boca. Plastika je selekcionirana, održano je i predavanje na temu plastike, a neka koja je bila upotrebljiva je iskorištena za izradu nakita. Za kraj događaja napravljena je instalacija „No more plastic“ na Smokvenjaku od čepova i plastičnih boca.

  • plastic1
  • plastic2
  • plastic_3

39. obljetnica postojanja NP Kornati

U nedjelju 11. kolovoza 2019. započinje obilježavanje 39. obljetnice postojanja NP Kornati. Kompletan program događanja pogledajte u nastavku.

 39obljetnica