Završeni su građevinski radovi na budućem Posjetiteljskom centru „Kuća okrunjenog mora" u Vruljama, te je u tijeku primopredaja objekta od strane izvođača radova.
Centar za posjetitelje „Kuća okrunjenog mora" smješten je u prostoru nekadašnjeg vojnog objekta u Vruljama na otoku Kornatu koje bi otvaranjem postalo središnje mjesto za prihvat posjetitelja Nacionalnog parka Kornati, sa muzeološkom interpretacijom kulturne i prirodne baštine Kornatskog otočja. Glavni objekti će po završetku projekta raspolagati sa ukupno 292 četvorna metra prostora. U suterenu će se nalaziti prostor za suvenirnicu, prostor za boravak i rad, te spremište. U prizemnom dijelu objekta i u njegovom potkrovlju osmišljeno je više prostora koji će biti u funkciji samog centra - dvorane za projekcije, izložbe, mokri laboratorij, višenamjenska dvorana-čitaonica itd.


Naručitelj ovog projekta je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a sredstva potrebna za rekonstrukciju objekta osigurala je Svjetska banka kroz NIP (Natura2000 Integration Project). Dovršenje „Kuće okrunjenog mora" očekuje se kroz sufinanciranje Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost za uređenje okoliša objekta i izrade muzeološkog postava koji je definiran u suradnji s lokalnim stanovništvom.

Galerija slika
  • vrulje1
  • vrulje2