Javna ustanova Nacionalni park Kornati sudjeluje u međunarodnom projektu "Parkovi Dinarskog luka" u sklopu kojeg se provodi certifikacija održivog turizma u zaštićenim područjima sukladno smjernicama EUROPARC federacije - mreže europskih zaštićenih područja.

Dobivanje certifikata održivog turizma omogućuje kvalitetnije integriranje europskih smjernica u turističke aktivnosti lokalne i regionalne zajednice jer je potvrđen kao jedan od najučinkovitijih instrumenata za promociju održivog turizma u Europi. Više o certifikatu možete pronaći na www.european-charter.org

S ciljem pronalaženja zajedničkog interesa i unapređenja međusobne suradnje dionika s šireg područja Nacionalnog parka Kornati, potrebno je osnovati Savjet sastavljen od predstavnika svih interesnih skupina koji će raditi na kreiranju Strategije održivog turizma.

Prvi inicijalni sastanak zainteresiranih dionika u kojem će se predstaviti Europski certifikat održivog turizma (ECST), prednosti i obveze članova Savjeta kao i koraci do dodjele Certfikata održati će se u ponedjeljak, 15. rujna s početkom u 12,00 sati u prostorijama Župnog ureda Župe Sv. Mihovila, Podvrtaje 3 u Murteru.

Veselimo se vašem dolasku

Ravnatelj

Robert Bobinac dr.vet.med.

Poziv - inicijalni sastanak Savjeta za održivi turizam na širem području NP Kornati  (PDF)