Važne obavijesti vezano uz izdavanje ribolovnih dozvola

Ovlaštenik dozvole za obavljanje tradicijskog ribolova u Nacionalnom parku Kornati svojim potpisom Zahtjevu izjavljuje da je u potpunosti upoznat i suglasan sa sljedećim uvjetima:

  • Dozvola izdana temeljem članka 21. Pravilnika o unutarnjem redu u Nacionalnom parku Kornati ("Narodne novine", broj 141/10, 53/11) isključivo vrijedi do dana 30.09.2015., budući da protokom tog roka Javna ustanova "Nacionalni park Kornati" snagom pozitivnih odredaba Zakona o morskom ribarstvu nije ovlaštena izdavati ribolovne dozvole temeljem navedeno posebnog propisa o zaštiti prirode;
  • Protokom gore navedenog roka ovlaštenik za obavljanje takve vrste ribolova dužan je imati povlasticu za mali obalni ribolov, koja povlastica se izdaje od nadležnog tijela, sve u skladu sa odredbama članka 20. do 22. Zakona o morskom ribarstvu (NN 81/13, 14/14, 152/14)
  • Kao ribolovni alati se ne smiju koristiti trostruke mreže stajaćice, budući da korištenje tog alata je u suprotnosti sa odredbama članka 4. Pravilnika o malom obalnom ribolovu (NN 8/2015)

Izdavanje ribolovnih dozvola na području NP Kornati

Dana 5. veljače 2015. godine stiglo je službeno očitovanje Uprave za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH po pitanju izdavanja ribolovnih dozvola na području NP Kornati.

JU NP Kornati će postupiti prema uputama Ministarstva, a detaljnije informacije o izdavanju ribolovnih dozvola očekujte narednih dana.

Molimo da informacije proslijedite i ostalimo koje može interesirati.

Dopis Ministarstva zaštite okoliša i prirode pogledajte na donjem linku.

Službeno očitovanje Uprave za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH

Predfinalna verzija Akcijskog plana unutar Strategije za razvoj održivog turizma šireg područja NP Kornati

Molimo zainteresirane da svoje prijedloge za doradu Akcijskog plana pošalju do petka, 6. veljače (14,00 sati) na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili donesu u Upravu JU NP Kornati (Valentina Bračanov).
Prijedloge za doradu napišite u word verziji Akcijskog plana koristeći "komentare" ili narativno u novom dokumentu jasno navodeći aktivnost i prijedlog ali i kratko obrazloženje.

Predfinalna verzija Akcijskog plana