Koordinate i karta vojnih vježbi HRM na području NP Kornati

Nakon obavijesti o održavanju vojne vježbe (Hrvatska ratna mornarica) u periodu od 11. - 17. svibnja na području u akvatoriju južna strana Dugi otok – Kornati, primili smo koordinate i karte vojnih vježbi koje možete pogledati u nastavku.
Napominjemo, poligon će od 13. – 17. svibnja biti zatvoren za prolaz i boravak od 7:00 do 17:00 sati.

Obavijest Hrvatskog hidrografskog instituta u PDF formatu

Opširnije...

Vojna vježba Hrvatske ratne mornarice i 17. svibnja

Nakon obavijesti o održavanju vojne vježbe (Hrvatska ratna mornarica) u periodu od 11. - 16. svibnja na području u akvatoriju južna strana Dugi otok – Kornati, JU Nacionalni park Kornati je obaviještena da će se vojna vježba nastaviti i 17. svibnja.
Poligon će od 13. – 17. svibnja biti zatvoren za prolaz i boravak od 7:00 do 17:00 sati.

Obavijest o održavanju vojne vježbe na području Dugi otok - Kornati

Hrvatska ratna mornarica će u danima od 11. do 16. svibnja 2015. imati vojnu vježbu u akvatoriju južna strana Dugi otok – Kornati. Obratite pažnju na Radio Oglase vezano za zabranu prolaska i zadržavanja u poligonu vježbe.

 

 

 

 

 

Stari predmeti za potrebe interpretacije tradicijske vrijednosti Parka

U tijeku je izrada koncepta Centra za posjetitelje „Kuća okrunjenog mora" za čiju svrhu se adaptira zgrada u Vruljama (tzv. karaula).

U Centru će se interpretirati prirodne, kulturne i tradicijske vrijednosti područja NP Kornati.
Pozivaju se mještani – Kurnatari koji su voljni ustupiti (dar ili posudba) stare predmete koji su nekad bili u upotrebi za obavljanja tradicijskih djelatnosti za života u Kurnatima (ovčarstvo, maslinarstvo, pčelarstvo, ribolov,...) da se jave na 435-742 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi dogovora.

Unaprijed zahvaljujemo.